Δήμος Λεβαδέων

Σας καλωσορίζω στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων που προέκυψε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων Δήμου Λεβαδέων, Δαύλειας, Κορώνειας, Χαιρώνειας και της Κοινότητας Κυριακίου. Ο Δήμος μας έχει έδρα στην πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας, τη Λιβαδειά που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη δυτική απόληξη του Λαφύστιου όρους, παρακλάδι του όρους Ελικώνα.

Οι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η πλούσια ιστορία της περιοχής, τα αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία, οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, η πλούσια λαογραφική παράδοση, αλλά και η εγγύτητα του Δήμου στην πρωτεύουσα τον καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό για κοντινές αποδράσεις.

Ο επισκέπτης με επίκεντρο το στολίδι της περιοχής, την Κρύα στην Λιβαδειά, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στους ορεινούς όγκους του όρους Ελικώνα και του όρους Παρνασσού με τους πανέμορφους ορεινούς οικισμούς, καθώς και τις παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου.

Η παραδοσιακή Λιβαδείτικη φιλοξενία και η ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό αυθεντική ομορφιά του τόπου εγγυώνται ότι η επίσκεψή σας στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας θα σας μείνει αξέχαστη.

Σας εύχομαι μια ευχάριστη διαμονή

Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Κ. Καραμάνης

 

Web: https://dimoslevadeon.gr/

Fb: https://www.facebook.com/dimoslivadias 

Instagram:@dimoslevadeon