• 28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη 601 00, Ελλάδα
  • 18 χλμ
  • N
  • 2351076041
  • https://www.festivalolympou.gr/el/
  • info@festivalolympou.gr

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εμφανίζει αδιαμφισβήτητη κληρονομιά, πολιτιστική και ιστορική. Η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, αναδεικνύεται μέσα από μια σειρά πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου αποτελεί εδώ και 50 χρόνια σταθερή πολιτιστική αναφορά και κορυφαίο θεσμό με πολύμορφη πολιτιστική δραστηριότητα. Περιλαμβάνει παραστάσεις αρχαίου δράματος, σύγχρονου ελληνικού και ξένου θεάτρου, μπαλέτου (κλασικού – μοντέρνου), μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκδηλώσεις, επιστημονικές διαλέξεις, μουσικές συναυλίες, καταξιωμένα θεατρικά σχήματα και καλλιτέχνες πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και διεθνούς φήμης. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας χώρους, όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο Δίου, το Κάστρο Πλαταμώνα, ο Βυζαντινός Ναός της Παναγίας στην Κονταριώτισσα.

Τα πολιτιστικά δρώμενα της Πιερίας συμπληρώνονται με τις χαρακτηριστικές τοπικές θρησκευτικές γιορτές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μεταβιβάζοντας την τοπική πολιτιστική κληρονομιά στους νεότερους. Το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της Πιερίας, αναδεικνύουν οι τοπικοί φορείς της και τα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα, οι αίθουσες τέχνης, τα ωδεία και τα θεατρικά εργαστήρια με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες τους.

Επιπρόσθετα, στην Πιερία διοργανώνονται σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις με συμμετοχή πλήθους αθλητών από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Φεστιβάλ Ολύμπου
Φεστιβάλ Ολύμπου

Φεστιβάλ Ολύμπου